Iets kouds en een goed boek

Ok. Laten we even heel eerlijk zijn: vakantie met kinderen is even een tikkie anders in vergelijking met de vakanties zonder onze prachtige bloedjes. 

Waar we ‘vroeger’ nog heerlijk tot rust kwamen aan het zwembad met een goed boek en ijskoude cocktails, rennen we nu continu achter onze kindjes aan. 

Moet ze niet drinken? 
Heeft hij het niet te warm? 
Wanneer hadden we ze ook alweer voor het laatst ingesmeerd?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op één of andere manier lezen we een pagina gemiddeld 3x voordat we ook daadwerkelijk het gevoel hebben dat de tekst ‘binnenkomt’ omdat onze mamaradar ook tijdens de vakanties niet uitstaat. 

Sterker nog: doordat we nu 24/7 met onze kinderen thuis zijn blijft dat ding ook 24/7 op volle snelheid doordraaien. Waar we soms die radar nog even uit konden zetten op het moment dat we aan het werk waren of de kids op school zaten, draait dat ding nu overuren.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Erg? Welnee. Hoort er bij. 
Maar wel vreselijk vermoeiend. 

Op het moment dat mensen bij mij komen vertel ik ze standaard over het belang van self-time. Tijd waarin je die radar even uit kunt zetten. Tijd om je persoonlijke batterij even op te laden zodat je er daarna weer even tegen aan kunt. Oók op vakantie. Juist op vakantie. 

Want als onze batterij leeg is veranderen we vaak in die geprikkelde, emotionele en schreeuwende versie van onszelf. Die versie met dat korte lontje. En laten we dat nu net niet willen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dus juist op vakantie: pak ook je self-time. 

Wissel af met je partner indien mogelijk. 

Slenter even een uurtje in je eentje door de stad. 

Pak een goed boek terwijl iemand anders met de kinderen gaat midgetgolfen. 

Maar plan die tijd voor jezelf in. Niet alleen voor jezelf, maar juist ook voor je kinderen. En je (eventuele) partner. Want hoe voller jouw batterij, hoe leuker jij bent als mama, vriendin en partner. Ben jij hier altijd bewust mee bezig als je op vakantie bent? Wil je mij dat hieronder laten weten? 

Liefs,

Marije

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben

Marije de Haas

Businesscoach, balansspecialist, toegepast psycholoog en nuchtere (maar enthousiaste ;-)) Fries met de missie om ambitieuze moeders zoals jij te helpen met het bouwen van een succesvolle business in balans met haar meest kostbare ‘bezit’: haar gezin.

Volg mij op

social media