‘Wat een vreselijk mens!’ (Zo deal je met dit soort klanten)

Ik zag haar berichtje al binnenkomen toen ik nog lag wakker te worden in bed. Ik weet niet hoe het met jullie peuters zit, maar die van mij heeft besloten dat de nachten bij uitstek een goed moment zijn om haar alarm op te zetten. 

Het was een berichtje van 3 minuten waarin ze al haar frustratie even bij mij over de schutting gooide. ‘Wat een vreselijk mens!’, hiermee sloot ze haar voice berichtje af. 

De dame van dit berichtje is al een tijdje klant van me. Ze heeft een inmiddels succesvol bedrijf en doet mee aan mijn programma Level Up waarin we samen toewerken naar een omzet van 100k+. En als deelnemer van dit programma heb je exclusieve Whatsapp toegang tot mij (en over het algemeen gebeurt dat nooit zo vroeg trouwens ;-)).

Dat werkt heel prettig. Vooral in dit soort situaties waarin de frustratie en emotie heel hoog zijn en je door je eigen emotie en ego de situatie vaak niet meer helder kan zien. 

Haar vraag aan mij was hoe ze moest omgaan met deze klant die over al haar grenzen heen ging. Je kent het misschien wel: continu vragen om meer (waar ze niet voor hebben betaald) een bepaalde toon in haar berichten en het volledig overnemen van de regie.

Ze wilde weten (naast dat ze even gal wilde spugen) weten hoe ze hiermee moest dealen. Een logische vraag. Je wilt op dat moment zo snel mogelijk uit de vervelende situatie stappen. 

Maar de uiteindelijke oplossing ligt eigenlijk niet bij de vraag die mijn klant me stelde.

Dus als antwoord op haar vraag vroeg ik haar waar ze zelf het een en ander liet liggen waardoor deze klant ruimte voelde om over haar grenzen heen te gaan.

Heel irritant misschien, I know. Want je wilt op dat moment vooral de ‘schuld’ bij de ander leggen. Want wie denkt ze wel niet dat ze is? De snol.

Ik heb in haar schoenen gestaan. En regelmatig sta ik er nog in. Inmiddels weet ik dat het vaak niet de schuld is van de klant, maar dat dit gedrag voortkomt uit onduidelijkheid vanuit mij. 

En hier ligt vaak de oplossing. 

Weet de klant exact wat ze bij je kan halen? Weet je klant op welke manieren ze je kan contacten? Op welke momenten je bereikbaar bent? Weet je klant waar jouw hulp binnen dit programma stopt en wat ze moet doen om deze extra hulp of begeleiding wel te ontvangen (overstappen naar een volgend duurder programma bijvoorbeeld?).

Duidelijkheid. Daar gaan je klanten lekker op. En jij in the end ook.

Want als je klanten je grenzen niet weten, hoe kun je dan van ze verwachten dat ze er niet overheen gaan?

Hoe zit dat bij jou? Heb jij ooit in zo’n situatie gezeten? Wil je dat mij hieronder laten weten?

Liefs,
Marije

Ps. Misschien denk je bij het lezen van dit bericht wel ‘shit, ik zou willen dat ik klanten had om over te zeiken’. En dat het van de grond krijgen van je bedrijf nogal moeizaam gaat.


In dit geval wil ik je van harte uitnodigen voor mijn inmiddels populaire Succes Masterclass a.s. maandag- of dinsdagavond om 20:00.

NA AFLOOP DEZE MASTERCLASS WEET JE:

🔥 Wat mijn belangrijkste strategie was waardoor ik een vliegende start maakte met mijn bedrijf en tijdens in mijn eerste jaar als ondernemer een omzet van €100K draaide. – en hoe JIJ deze strategie ook kan toepassen!

🔥 Waarom je kinderen niet je grootste valkuil zijn in het bereiken van succes, maar jijzelf je grootste saboteur bent (en hoe je dit NU kunt tackelen).

🔥 Hoe mijn laatste lancering 40% minder omzet opleverde omdat ik een hele grote fout maakte. En jij van deze prijzige les kunt leren.

🔥 Hoe je goed geld verdient zonder je partner en kind(eren) op straat hoeft te zetten. 95% van mijn klanten werkt gemiddeld 3 dagen (inclusief ikzelf ;-)). Sterker nog: ik verdiende al een ‘grote mensen salaris’ toen ik nog full-time afstudeerde!

🔥 Hoe je van een hoop-strategie naar een win-strategie gaat. Niet meer hopen op omzet, maar planmatig aan de slag!

Klik HIER om je aan te melden!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben

Marije de Haas

Businesscoach, balansspecialist, toegepast psycholoog en nuchtere (maar enthousiaste ;-)) Fries met de missie om ambitieuze moeders zoals jij te helpen met het bouwen van een succesvolle business in balans met haar meest kostbare ‘bezit’: haar gezin.

Volg mij op

social media