Wil ik dit allemaal eigenlijk nog wel?

Wil ik dit allemaal eigenlijk nog wel?

Zit ze hoor. Voor haar stacaravan. Maar wel meerdere redenen. En eentje daarvan wil ik met je delen.

Als je me al wat langer volgt dan weet je dat ik elk jaar een tripje maak zonder man en kids. Mijn ‘Marije’ tripje. Zo ging ik naar Noorwegen en meerdere malen naar Schotland om te ontsnappen aan alle chaos, druk en rollen die ik moet vervullen, om zodoende weer dichtbij mijn eigen hart en gevoel te komen.

Ik zie het veel bij mijn eigen klanten: we laten ons soms enorm opslokken door het leven. We zijn moeder, ondernemer, partner, dochter.. Alle ballen proberen we angstvallig hoog te houden en lopen daarbij onszelf nog wel eens voorbij.

Maar wanneer we hiermee niet oppassen, kunnen we onszelf een beetje verliezen. En dit heeft enorme invloed op alle aspecten in ons leven. Ook ons bedrijf.

Je bedrijf kan niet groeien als het niet goed gaat met jou. Jij bent de spil van je bedrijf, en dit bouw je op je eigen energie. En dat gaat gewoon niet zo lekker als jij niet lekker in je eigen velletje zit.

Daarom zoom ik eens per jaar (vaker hoor, maar sowieso eens per jaar een paar dagen zonder gezin) uit op alles. Zodat ik met helikopterview mijn eigen leven en bedrijf kan bekijken. Ben ik nog blij met hoe alles in mijn bedrijf loopt? Krijg ik er nog energie van? Welke dingen wil ik eigenlijk niet meer doen? En waarvan wil ik juist meer doen?

Ik blik terug op groei, dieptepunten en mijn hoge pieken. Wat kan ik hiervan leren?

Een tripje naar het buitenland zat er dit jaar niet in. Maar een tripje naar onze retro stacaravan in de bossen van Appelscha wel. Terug naar mezelf. Zodat ik weer ruimte heb om te groeien.

Neem jij structureel tijd voor jezelf om te reflecteren en te ‘voelen’? Waar doe jij dit dan het liefst? Laat het mij hieronder weten!

Liefs, 

Marije

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben

Marije de Haas

Businesscoach, balansspecialist, toegepast psycholoog en nuchtere (maar enthousiaste ;-)) Fries met de missie om ambitieuze moeders zoals jij te helpen met het bouwen van een succesvolle business in balans met haar meest kostbare ‘bezit’: haar gezin.

Volg mij op

social media