De aanhouder wint

Bereid je maar vast voor, want ik ga iets heel lelijks tegen je zeggen. Een LinkedIn post gaat je namelijk niet succesvol maken. Die drie Instagram foto’s met waanzinnig sterke teksten gaan er ook niet voor zorgen dat je je programma’s gevuld krijgt. En die moeite die je stopt in het twee weken consequent stories maken? Sorry again, maar ze gaan je niet een vette maand bezorgen. 

Succesvol word je niet door ‘even’ heel hard je best te doen.
Veel van mijn klanten komen in het begin van een hele koude kermis thuis. ‘Marije, ik heb deze week 4x een goede post geplaatst, en ik heb nog geen klanten. Dit werkt niet hoor’. ‘Zie? Dat stories maken is niets voor mij. Ik krijg amper reactie terwijl ik er al een hele week continu mee bezig ben!’ 

Time to be real. Als je een sixpack wilt, dan verwacht je toch ook niet dat je na een week lang keihard beuken in de sportschool al je resultaat hebt behaald? Zo wel, dan ben ik heel benieuwd naar de personal trainer die jij hebt …. 🙈 En I get it. Het zou leuk zijn. Maar zo werkt het nou eenmaal niet.

Tanden poetsen idem dito: een week voor je halfjaarlijkse controle ga je toch ook niet even 6x per dag je tanden poetsen in de hoop dat je nu geen gaatjes hebt? NEEN.

En zo gaat het ook met succes. Een succesvolle business bouw je niet door ‘even’ iets enorm goed te doen.

Het succes gaat naar de mensen die no matter what doorzetten. Die blijven opdagen. Die blijven posten. Die blijven delen. Niet een week. Niet een maand.. Nee, constant. Ook als het regent. Wanneer de scholen staken. Op de momenten dat ze denken ‘waar doe ik het eigenlijk voor’..

Succes gaat naar de aanpakkers. De doorzetters.

Gooi dus niet die verrekte handdoek te snel in de ring. Geef het tijd. Keep going. You’ll get there!

Ik ben heel benieuwd  … ben jij een doorzetter of gooi jij na een aantal pogingen zonder resultaat al snel de handdoek in de ring? Eerlijk zijn he? Wil je mij dat hieronder laten weten?

Heb een mooie dag topper. 

En vergeet niet; doorzetten hé! 😊

Liefs, Marije 

8 Reacties

 1. Carina

  Hoi Marije,

  Bedankt voor je blog. Dit had ik ff nodig.
  Ik ben in principe een doorzetter, maar soms is het wel lastig als je geen resultaten ziet om alsnog door te gaan!

  Groetjes, Carina

  Antwoord
  • Marije de Haas

   Wat goed Carina! En dat snap ik helemaal. Maar écht, de aanhouder wint 🙂 GO!

   Antwoord
 2. Amy

  Dagelijks probeer ik 1 tot 2 en vaak zelfs 3 posts te doen, maar soms is de inspiratie weg en wil niet teveel dubbel doen..

  Antwoord
  • Marije de Haas

   Wat goed Amy!

   Antwoord
 3. Emma

  Hi Marije,
  Helemaal mee eens! Soms moet je het uit je kleine teentje trekken, maar ondernemen is geen sprint. Eerder een dubbele marathon. Een hele lange adem is soms nodig, maar de enige manier om een solide bedrijf neer te zetten. Je mail geeft me een boost om daar gewoon mee door te gaan, bevestiging dat het goed is! Vaak niet heel leuk, maar wel realiteit. Succes vandaag!

  Antwoord
  • Marije de Haas

   Ha Emma, en zo is het! Wat super om te horen dat ik je vandaag die nodige boost heb kunnen geven. You go!

   Antwoord
 4. Sandra

  Hoi Marije
  Ik ben zeker een doorzetter. Schouders eronder en gaan. Ook bij gebroken nachten en drukke planningen. Ik ga goed op adrenaline. Als het mijn passie is dan doe ik er veel voor

  Groetjes Sandra

  Antwoord
 5. Kayleigh

  Hi Marije,

  Heel eerlijk ik kan soms aan beide kanten staan. Hang vanaf vorige week donderdag al in een soort halve bui. Loop over betreft alle leuke ideeen die ik krijg waardoor ik even niet weet waar ik moet beginnen..

  Heb alles al op papier gezet en toch ging het even niet. Dus heb even een paar dagen een break genomen even met lekker met die kleine genoten en familie. En nu weer lekker aan de slag. Opgeven is voor mij geen optie!
  Doe zelf ook aan kickboks en weet dat als ik voor een wedstrijd moet trainen het soms ook even niet mee zit in de training. Alleen moet ik mn ronde ECHT goed afmaken dus blijf ik doorzetten tot de piep gaat!
  En dat is ook echt het zelfde met het ondernemen

  Niks komt voor zijn tijd en deze boost komt op het juiste moment!

  Let’t get it

  xo

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben

Marije de Haas

Businesscoach, balansspecialist, toegepast psycholoog en nuchtere (maar enthousiaste ;-)) Fries met de missie om ambitieuze moeders zoals jij te helpen met het bouwen van een succesvolle business in balans met haar meest kostbare ‘bezit’: haar gezin.

Volg mij op

social media