Ik MOET genieten

Het is nu vakantie dus ik MOET genieten. Genieten van de kinderen, het eten, je partner, de kleine dingen in het leven.. Nu is daar eindelijk alle tijd voor. Afgelopen tijd was erg hectisch met werk en het alledaagse ritme waar we bijna op de automatische piloot leken te leven.. maar nu kan het. 

​​Lekker genieten. (Herkenbare gedachte?) Hartstikke leuke intentie.


Maar…. WRONG.

I hate to burst your bubble, but that’s not going to happen.

Genieten is niet iets wat je kunt afdwingen. Je kunt nu eenmaal niet op een stoel gaan zitten en eens even heel hard gaan genieten. Je kunt niet ik op een berg gaan staan en jezelf dwingen om te genieten van het uitzicht.

Genieten is een ongrijpbaar iets dat er soms zomaar ineens is. 

​​En zo snel het kwam, zo gauw kan het ook weer weg zijn.


Hebben we er dan totaal geen invloed op? Is het nou eenmaal zoals het is?

Gelukkig hebben we wel degelijk wat invloed op de hoeveelheid geniet momenten (ik wilde genotsmomenten typen, maar dan gaan we ineens een hele andere richting op. Of nou ja..). 

​​Er is namelijk iets waar we wél heel veel invloed op hebben en wat aan de basis staat van genieten. Ik ben benieuwd of jij weet wat ik bedoel 😉. Wat denk jij? Wil je dat hieronder met mij delen?

Liefs,​​

Marije

4 Reacties

 1. Maaike

  Je mindset

  Antwoord
 2. Karleen

  Grappig dat je het schrijft. Geluk zit in een klein hoekje. Je bewust zijn van je omgeving en dan ook echt even stilstaan. Het horen van een vogel of de wind. Of een bloem waarvan je de geur mag opsnuiven. Of de geur van zeep.

  Voor mij geldt dat ik elke dag minimaal 15 minuten stilte om me heen wil hebben met een kopje thee of koffie. Waarbij ik mijn tuin in wandel of op een stoel ga zitten. Dat geeft mij nieuwe energie.

  Plannen en ideeën komen dan vaak naar boven drijven. Dus een notitieblok ligt altijd klaar om het op te schrijven.

  Wij als gezin zijn nu druk bezig om te kijken of we willen gaan emigreren met onze beide ouders. Dat zorgt ervoor dat mijn boekje al behoorlijk is gevuld met dingen dat ik wil uitzoeken en moet gaan doen. Super leuk en ook nuttig zo een boekje.

  Dromen kunnen soms waarheid worden als je maar bewust bent van jezelf en je omgeving en wat je echt nodig hebt.

  Sta eens stil en kijk om je heen!

  Antwoord
  • Marije de Haas

   WAUW! Wat mooi om te lezen Karleen!

   Antwoord
 3. Ruth den Houter

  Balans!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben

Marije de Haas

Businesscoach, balansspecialist, toegepast psycholoog en nuchtere (maar enthousiaste ;-)) Fries met de missie om ambitieuze moeders zoals jij te helpen met het bouwen van een succesvolle business in balans met haar meest kostbare ‘bezit’: haar gezin.

Volg mij op

social media